logo

Arrangementen 2022

een bijzonder ‘paaspakket’

Van vrijdag 15 tot paasmaandag 18 april ben je van harte welkom in Rosario om enkele dagen te herbronnen en tot rust te komen. Dit paasweekend staat in het teken van de ontluikende lente en een nieuw begin. Op Goede Vrijdag verwachten we je vanaf 16u. Na een eenvoudig avondmaal om 18u, kan je naar Lessines gaan waar de jaarlijkse Boeteprocessie plaatsvindt. Deze unieke traditie van de ‘graflegging van Jezus’ bestaat al sinds 1475 en is in meer dan één opzicht een beklijvende ervaring. In stoet trekken gelovigen – als boeteling of processieganger – en nieuwsgierigen door de nachtelijke stad. Lessines is met kaarsen verlicht, door de straten weerklinken liederen en gebeden, rustig stap je met hen mee. Opvallend is de ingetogen sfeer, die je uitnodigt om even na te denken wat ‘verrijzen’ zoal kan betekenen. (Hiervoor hoef je helemaal niet te geloven in het christelijke verhaal…) Op zaterdag en zondag nodigen de oude bossen in de buurt van Bever je uit om te gaan wandelen – tussen de welriekende daslook, bloeiende narcissen en boshyacinten.

Praktisch:

Aankomst vrijdag 15 april vanaf 16u tot paasmaandag 18 april 11u

Kom je alleen: keuzemogelijkheid F-G-H

F. €285,- single in Rosario op de kloostergang met een eigen douche op de gang

G. €295,- Single met sanitair op de kamer

H. €310,- Single op een tweepersoonskamer met sanitair op de kamer

Kom je met twee: keuzemogelijkheden I -J

I. €465,- twee gescheiden bedden in Rosario op de kloostergang met een eigen douche op de gang

J. €510,- tweepersoonsbed met sanitair op de kamer.

reservatie: info@rosario.be

Binnenkort is het weer moederdag. Waarom geef je je moeder eens geen ‘luilekkerweek’ – van maandag 9 tot vrijdag 13 mei – cadeau? Regelmatig komen moeders (en vaders) even in Rosario uitblazen. Uit reacties achteraf blijkt dat zo’n oplaadmoment zo deugddoend is (en in om de zoveel tijd wel mag worden herhaald)! Of verwen jezelf (als ouder) of je partner eens met een weekje vrijaf. Je overnacht vier keer, ontbijt, luncht en geniet samen met eventuele andere gasten van het avondmaal (+ koffie, thee, water, fruitsap tussendoor), terwijl je dagelijks een uurtje meehelpt in de keuken, tuin (of waar dan ook). Zo leef je mee met de plek en geef je ook een stukje van je (beste) zelf aan Rosario. Neem met ons contact op en we kijken samen wanneer het voor jou (en ons) past.

Midweek

Wie nood heeft om er eens tussenuit te zijn en tot rust te komen, om in stilte te vertoeven, te schrijven, te lezen, te musiceren, te mediteren… is meer dan welkom! Wie van maandag 17u tot vrijdag 10u in Rosario verblijft, kan dit aan een speciaal tarief.

Je maakt  naar believen gebruik van de tuin, de bibliotheek, de zit- en de stilteruimte, de concertvleugel in de kapel.

Voor 4 overnachtingen volpension (en de hele dag koffie, thee, water of fruitsap) betaal je afhankelijk van wat je wenst onderstaande formules:

Kom je alleen: keuzemogelijkheid A-B-C

A. €360,- single in Rosario op de kloostergang met een eigen douche op de gang

B. €410,- Single met sanitair op de kamer

C. €460,- Single op een tweepersoonskamer met sanitair op de kamer

Kom je met twee:

D. €595,- twee gescheiden bedden in Rosario op de kloostergang met een eigen douche op de gang

E. € 650,- tweepersoonsbed met sanitair op de kamer.

reservatie: info@rosario.be

Huren gewone en  electrische fiets

verhuur e-bike

Rosario ligt op een fietsknooppunt, in het glooiende landschap van het Pajottenland, net op de grens met Pays des Collines en op enkele km van de muur van Geraardsbergen.

Indien gewenst helpen we een persoonlijke fietstrip uitstippelen.

Een doorwinterde fietser gidst je langs ongekende pitoreske wegen, bronnen, molens, of bijzondere vergezichten.

Huur e-bike: Cube – Thompson – sovision

€35 per dag  inclusief verzekering.

gewone fiets €10 per dag.

Uit veiligheid zijn accessoires zoals fietsbroek, regenkledij, fietstassen, handschoenen en oortjes op aanvraag beschikbaar.

reservatie: info@rosario.be