Liveyoga@art-Weekend De helende kracht van het lichaam.

Om de wijsheid en de helende werking van het lichaam via yoga te kunnen ervaren dienen we heel fijn te luisteren naar ons lichaam.
Meditatief luisteren is de geesteshouding waarin de verbindingen tussen lichaam, ziel en geest zich kunnen herstellen en helen.
In deze heelheid openbaart het zelf-genezend vermogen zich. Elke yogahouding bied haar specifieke kwaliteiten hierin aan.

Onderweg met meditatieve helende yoga brengt je via eenvoudige houdingen, ademhaling en beweging in aandacht, in een diep contact met je lichaam, ziel en geest. Je leert omgaan met fysieke, emotionele en mentale spanningen en hoe je jezelf hiervan kan bevrijden. Zo wordt stap voor stap innerlijk evenwicht en rust gecreëerd, in je lichaam, ziel en geest. Je energie wordt weer in balans gebracht door het ontladen van spanningen, ladingen en afvalstoffen en opladen van energie. We nemen tijd om te luisteren naar de taal en signalen van het lichaam, van waaruit je zorg kan dragen voor de behoeften van jouw lichaam. Ieder volgt hierin trouw aan zichzelf haar/zijn eigen ritme. Je verwerft een ervaring van aarding, energie bundelen, centreren, alignement, en stromen.

Dit weekend is een herbronning, waarin je de natuurlijke energiebronnen in jezelf aanspreekt. Aarding is hierin essentieel! Je verbinding met jouw lichaam en de aarde. De doorstroming in je lichaam komt weer op gang zodat haar vitaliteit terug komt. Je leert de helende werking van meditatieve yoga en beweging kennen en ervaren. Je krijgt inzicht waar je jezelf tegenhoudt om volledig te leven. Yoga werkt therapeutisch maar is geen emotionele therapie. Door in het geheel van het wezen te blijven, kan de werking van dit ‘heel zijn’ nog niet geïntegreerde stukken helen. In deze zijns-laag vindt een diepe helende werking plaats. Je ontdekt je eigen zelfhelende kracht. Ook de kracht van het inzicht, zelf verantwoordelijkheid te mogen nemen voor jouw levenspatronen en creaties. Vredevolle communicatie met onszelf en anderen is de basis voor de ontmoeting met jezelf en andere verwanten op de yoga weg. De natuur en de rustige kunstzinnige inspirerende omgeving van Rosario is hierin een meerwaarde om te vertragen en naar binnen te gaan. Iedereen is hartelijk welkom.

DOCENTE
Lut Louisa Van Melle, Erkend Yoga docente door YFN, Yoga Federatie Nederlandstalige België, conform Europese Yoga unie. Meditatieve yoga/ Raja yoga, Mindfulness yoga, Hatha yoga en Helende yoga. Dansdocente, Zijnsdans vanuit de zijnsgeoriënteerde visie Hans Knibbe, Vijf ritmes, Autentic movement, Butoh dans. Oprichtster & docent ‘Liveyog@art’ en opleiding zwangerschapsyoga ‘Yogabirth’. ‘Birth into being’ facilitator. Verdere gebruikte technieken zijn o.a.: Eutonie, Geweldloze communicatie, Westerse Boeddhistische meditatie, Mindfulness, Transformational breathwork. 25 jaar ervaring met lesgeven, 40 jaar met yoga.

lut.van.melle@telenet.be
www.zijnsdans-danszijn.be
www.meditatieveyoga-mindfulnessyoga.be

INFORMATIE
Verder info ivm prijzen & inschrijving krijg je via mail.
Aub tijdig inschrijven beperkt aantal plaatsen.