Rusquartet concert rosario

Muzikaal lenteweekend

Een muzikaal lenteweekend om van te smullen, lekker lang en rustig. U komt aan in Rosario vanaf 17u op vrijdag vertrekt cultureel en anderszins verkwikt uit het landelijke Bever.
In het arrangement zit het concert van een onwaarschijnlijk topniveau met ras muzikanten.
Ontbijt, diner op vrijdag- en zaterdagavond, de hele dag water/koffie/thee/ fruitsap en fruit ter beschikking.

Een kwartet van een onwaarschijnlijk topniveau uit Moskou ‘strijkt’ neer in Bever. Samen vergasten zij u onder meer op Beethovens Rasumovky kwartet nr. 9 en het strijkkwartet nr. 5 van Felix Mendelssohn. Aan de ontbijttafel kan je rustige met hen verder praten.

Het  voorjaar biedt, in de omliggende sprookjesbossen, een blauwpaarse klokjeszee aan van boshyacinten.

De zomerse temperaturen halen de bomen uit hun winterslaap. De beuken zijn niet meer tegen te houden. Gisteren waren er nog maar een handvol hoge bomen die blaadjes kregen. Vandaag zijn ze al niet meer te tellen. Het gaat nu heel snel. Gelukkig helpt de warmte ook de hyacinten. De valleien en flanken liggen er sprookjesachtig bij. Het bos is nu wondermooi. Een tere paarsblauwe klokjeszee, bij momenten heerlijk geurend, vult het bos. De schaduwen van de  beukenstammen trekken eindeloos lijkende strepen over de hyacinten. De komende dagen loopt het kronendak van de beuken boven de bloemen vol met lichtgroene transparante blaadjes . Niets is zo rustgevend als wandelen in een bos gevuld met tere, zachte lentekleuren. Nog een kleine week om in het echt te genieten van het licht- en schaduwspel en te wandelen in een levend glasraam. Eens de zon niet meer tot aan de bloemen geraakt, kleuren ze snel licht blauwgrijs in plaats van paarsblauw.

Tekst site hallerbos.

Net over de taalgrens ligt één van de topmusea van Wallonië, het schitterende  Hopital Notre-Dame à la Rose, uit de 13de eeuw.
 

Een weekend om
je op te laden aan cultuur, eenvoud,
te genieten van schoonheid, stilte en natuur.

Praktisch:

2 nachten aankomst vanaf 17u en vertrek tot 11u.

€ 250 voor 2p/ op basis van een dubbel bed en badkamer op de kamer.

€ 155 voor 1p/ op basis van een kamer met badkamer op de kamer.

Inbegrepen: Concert op zaterdagavond, 2 x overnachting, 2 x ontbijt,  2 x diner, koffie/thee/water/fruitsap  tussen de maaltijden excl. alcoholische dranken Bij het afwassen en dekken/afruimen vragen we je hulp.

Inschrijven info(at)rosario.be

 

Een weekend om
je op te laden aan cultuur, eenvoud,
te genieten van schoonheid, stilte en natuur.