logo

Traditionele Fado Avond

Vrijdag  8 februari 19u

 

Denk niet, ach ja, fado, dat ken ik!
Want de meeste mensen kennen wel de novo fado, die nog maar een paar decennia bestaat en als zodanig de Europese podia overspoelt. Authentieke Portugese fado is niet de muziek die al te simpel wordt verengd tot melancholie en nostalgie, het is volksmuziek zoals ze in de marginale wijken van het 19de-eeuwse Lissabon werd gemaakt.
Het project Fado Tradicional, brengt de echte fado naar Bever, zoals in een casa de fado: met publiek dat aan tafeltjes eet, drinkt en praat, afgewisseld met een aantal sessies van 20 minuten muziek door Ana Luisa (viola de fado), José Manuel Duarte (gitarra portuguesa) en fadistas Maria Emilia Reis en joào Escada. Een unieke kennismaking.
We toveren Rosario om tot een fado huis. De tafels worden gedekt… Gezellig keuvelen bij kaarslicht met een uitgebreide kaasplank, enkele lokale patés, sla en een goed glas bier afgewisseld met echte Fadistas. All-in €45

De Portugese fadista Maria da Saudade bouwt samen met Luis Ribeiro en Ana Luísa een programma op waarin het publiek een belangrijke rol gaat spelen.
Ana Luísa vertelt:
” … aangezien wij traditionele fado brengen, staat improvisatie daarin centraal. Een goeie fadista kiest de fado’s dan ook op het moment zelf, in functie van de stemming in de zaal en haar eigen gemoedstoestand aangezien het doel is de “saudade” als emotie op te bouwen, en om dat te kunnen doen moet je vertrekken van de emotionele stemming en de collectieve “affinités électives” van het moment..”

Maria da Saudade fadista, Luís Ribeiro guitarra portuguesa, Ana Luísa  viola de fado

INSCHRIJVEN: info(at)rosario.be