logo

TRISTAN DRIESSENS & ROBBE KIECKENS

Zaterdag  26 januari om 20u30.

Concert, vooraf diner mogelijk.

foto Dieter Teleman

Tristan Driessens en Robbe Kieckens, collega’s sinds bijna tien jaar, vormen de harde kern van verschillende even uiteenlopende als authentieke ensembles. Tijdens hun muzikale loopbaan verdiepte het duo zich in klassieke Ottomaanse muziek en andere oosterse muziekstijlen. Ze stonden zij aan zij in onder andere het Lamekan Ensemble, Soolmaan Quartet en meer recentelijk Refugees for Refugees. In november 2018 werd hun langverwacht duo- debuut uitgebracht, een album dat volledig gewijd is aan het samenspel van oed en percussie. De composities van Tristan Driessens bieden een unieke weergave van de verschillende wegen die het duo aflegde, van Turks-Perzische muziek tot Europese folk en bij tijdens modale jazz.
Tristan Driessens genoot zijn opleiding in Istanbul. Hij studeerde bij zijn meester Necati Çelik en kende het voorrecht omringd te zijn door de meest vooraanstaande vertegenwoordigers van de TurksOttomaanse muziek. Doorheen zijn talrijke reizen vond hij gaandeweg een trouwe reisgezel in Robbe Kieckens, multi-instrumentalist met een opmerkelijke kennis op het gebied van oosterse percussie. Hij studeerde onder andere bij bendir-virtuoos Zohar Fresco en de Turkse riqq-meester Fahrettin Yarkin.
Samen leveren Tristan Driessens & Robbe Kieckens het levende bewijs dat tradities over grenzen heen kunnen reizen zonder aan diepgang en finesse te moeten inboeten.

Tristan Driessens

©Isabelle_Françaix_

Als zoon van een nomaden-familie reist Tristan Driessensgedurende een groot deel van zijn jeugd doorheen Zuid-Europa. In Spanje leert hij de Sefardische en Andalusische muziek kennen
en komt hij voor het eerst in aanraking met de oed. Tussen 2009 en 2012 verblijft hij in Istanbul waar hij zich vervolmaakt bij de legendarische oed-meester Necati Celik. Terug in België behaalt hij master-graden Oosterse Luit aan het LUCA SCHOOL OF ARTS (Lemmens, Leuven) en Musicologie aan de ULB (Université Libre de Belgique).
Gepassioneerd door de brede waaier aan mogelijkheden die de oosterse luit hem biedt, reist Tristan Driessens door Europa met uiteenlopende ensembles. Hij werkt samen met onder andere Tcha Limberger, Kudsi Erguner, Dick Van de Harst, Robbe Kieckens, Arianna Savall en Derya Türkan.
Hij is de oprichter en artistiek leider van het Lamekan Ensemble, een Turks-Belgisch project dat sinds 2011 een frisse wind laat waaien over de muziek van het Ottomaanse rijk.
Sinds 2016 werkt hij als oed-speler en artistiek leider voor Refugees for Refugees, een door de Brusselse wereldmuziekorganisatie Muziekpublique opgerichte groep met vluchtelingen.
In hetzelfde jaar werkt hij samen met saz-speler Emre Gültekin voor de oprichting van Seyir Muzik, een vereniging die masterclasses organiseert en tevens zeer actief is als platenlabel.
Tristandriessens

Robbe Kieckens

Robbe Kieckens

Robbe Kieckens ontdekte de percussie in Afrika waar hij zijn kindertijd doorbracht. Terug in België verdiepte hij zich in de studie van ritme en hoe die voorkomt in verschillende culturen, gaande van flamenco en Afrikaanse muziek tot Turkse, Arabische en Perzische
percussie.
Zijn openheid van geest zet hem aan om voortdurend zijn muzikale woordenschat uit te breiden en een unieke eigen speelstijl te ontwikkelen. De indrukwekkende collectie percussie-instrumenten die
Robbe Kieckens door de jaren heen verzamelde bestaat uit bekende en minder bekende instrumenten zoals tombak, bendir, daf, derbouka, udu, riqq, kalebas, djembe en dunums. Hij studeerde framedrums en vaastrommels bij Iraanse en Turkse meesters, onder meer Zohar Fresco, Pedram Khavarzamini en Fahrettin Yarkin.
Robbe Kieckens is een gepassioneerd en veel gevraagde percussionist en speelt in talrijke projecten zowel in België als in het buitenland. Hij werkt onder andere bij Compro Oro, Lamekan Ensemble, Myrdinn, Soolmaan Quartet, Alfredo en Emmanuel Baily Vaisseau d’Or. Daarnaast doceert hij wereld-percussie in verschillende academies te Brussel en Gent.

Robbe Kieckens

INSCHRIJVEN: info(at)rosario.be

Bij Rosario kun je er een gezellige hap bijnemen, dit gewoon ter plaatse, afgestemd op het concert.

43 € voor een verzorgd tweegangenmaal + koffie & concert (exl.drank).

Het concert, achteraf gezellig napraten met een trappist van Westmalle bij de warmte van de leemkachel . 18 €

INSCHRIJVEN: info(at)rosario.be