logo

Paul Heyman recital

Zaterdag  14 december om 20u30.

Concert, vooraf diner mogelijk.

Paul Heyman (06.09.1994) is een jonge cellist afkomstig uit Brussel.
Na te zijn afgestudeerd bij Raphael Wallfisch in Zürich met de grootste onderscheiding, volgt Paul momenteel een postgraduaat ‘concertsolist’ bij France Springuel
aan het conservatorium van Antwerpen.
Hij maakt ook deel uit als ‘Jeune Talent’ van de Académie Philippe Jaroussky in Parijs, een organisatie met als doel jonge muzikanten te helpen bij de start van hun professionele carrière.
Paul volgt op regelmatige basis masterclasses bij Gary Hoffman, en volgde ook les bij Frans Helmerson, Arto Noras, Pieter Wispelwey, Natalia Gutman, Leonid Gorokhov, Gavriel Lipkind,…
Hij gaf concerten in België, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Duitsland, en Nederland, zowel als solist en in kamermuziek, o.m. in De Munt en Flagey in Brussel, de Vlaamse Opera en de Miryzaal in Gent, Paleis het Loo in Nederland en op het Brussels Summer Festival.
Op jonge leeftijd volgde hij les bij de beroemde Wit-Russische pedagoog Vladimir Perlin, wiens methode en ideologie de basis vormen van zijn cellospel.
Voor Paul naar Zwitserland vertrok studeerde hij bij Olsi Leka in Brussel.
Paul Heyman won meerdere prijzen, o.a. een eerste prijs in de wedstrijd Dexia Classics en in het internationaal concours Edmond Baert.

Paul bespeelt een cello gemaakt voor Julius Klengel in 1893 door W.H. Hammig te Leipzig.

Programma:

Een suite van Bach en de sonate voor cello solo van Zoltan Kodaly (hét magistrale werk geschreven voor solo cello in de 20ste eeuw. Het is gebaseerd op Hongaarse volksmuziek.
Zeer virtuoos en impressionant voor het publiek, maar tegelijk heel diep en expressief.

INSCHRIJVEN: info(at)rosario.be

Bij Rosario kun je er een gezellige hap bijnemen, dit gewoon ter plaatse, afgestemd op het concert.

43 € voor een verzorgd tweegangenmaal + koffie & concert (exl.drank).

Het concert, achteraf gezellig napraten met een trappist van Westmalle bij de warmte van de leemkachel . 18 €

INSCHRIJVEN: info(at)rosario.be