B & B

DE  HELENDE KRACHT VAN YOGA & BEWEGING

 
vrijdag 04 17u- zondag 06 augustus 17u 

yoga een weg het lichaam als poort tot een in ervaring gegronde wijsheid

 

Zin in nog wat Yoga genot? Om de levenskunst van yoga te beleven?
De helende werking van yoga te ervaren in je lichaam, ziel en geest?

DE HELENDE KRACHT VAN YOGA & BEWEGING
Welkom op mind&soulfulness Yoga en bewegingsweekend.

Kom te genieten van de helende werking van yoga,een prachtige en kunstzinnige plek in natuur,in rust, schoonheid, ingetogenheid en zuiverheid.

meditatieveyoga-mindfulnessyoga

Het lichaam is je wonderlijk instrument hier op aarde, jouw stukje levende aarde en materie. Het is als een muziekinstrument, zo fijn besnaart. In Indië wordt het ‘Veena’ genoemd. Als we het instrument van ons lichaam goed verzorgen brengt het prachtige muziek voort, innerlijke muziek…die doorklinkt in de buitenwereld. Het lichaam is als een gids, een vriend, die steeds bij ons is en al onze verhalen in haar cel geheugen heeft opgeslagen. Het lichaam is levensenergie. Het lichaam spreekt de taal van ons diepste zelf en openbaart haar boodschappen door signalen te geven. Lichaamsbewustzijn verankert je in het huidige moment, in het NU. Waardoor het volle potentieel en wijsheid van ons lichaam tot haar recht komt. Hierdoor worden de levenskracht, het immuunsysteem en het zelf-genezende vermogen van je lichaam versterkt. De wijsheid van ons lichaam openbaart zich stap voor stap op onze Levensweg.

Helende yoga
Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte
Hippocrates

Onderweg met Helende Yoga brengt je via eenvoudige houdingen, ademhaling en beweging in aandacht, in een diep contact met je lichaam, ziel en geest. Je leert omgaan met fysieke, emotionele en mentale spanningen en hoe je jezelf hiervan kan bevrijden. Zo wordt stap voor stap innerlijk evenwicht en rust gecreëerd, in je lichaam, ziel en geest. Je energie wordt weer in balans gebracht door het ontladen van spanningen, ladingen en afvalstoffen en opladen van energie. We nemen tijd om te luisteren naar de taal en signalen van het lichaam, van waaruit je zorg kan dragen voor de behoeften van jouw lichaam. Ieder volgt hierin trouw aan zichzelf haar/zijn eigen ritme. Je verwerft een ervaring van aarding, energie bundelen, centreren, alignement, en stromen.
Het is een herbronning, waarin je de natuurlijke energiebronnen in jezelf aanspreekt. Aarding is hierin essentieel! Je verbinding met jouw lichaam en de aarde. De doorstroming in je lichaam komt weer op gang zodat haar vitaliteit terugkomt. Je leert de helende werking van meditatieve yoga en beweging kennen en ervaren. Je krijgt inzicht waar je jezelf tegenhoudt om volledig te leven. Yoga werkt therapeutisch maar is geen emotionele therapie. Door in het geheel van het wezen te blijven, kan de werking van dit ‘heel zijn’ nog niet geïntegreerde stukken helen. In deze zijns-laag vindt een diepe helende werking plaats. Je ontdekt je eigen zelfhelende kracht. Ook de kracht van het inzicht, zelf verantwoordelijkheid te mogen nemen voor jouw levenspatronen en creaties. Vredevolle communicatie met onszelf en anderen is de basis voor de ontmoeting met jezelf en andere verwanten op de yoga weg. De natuur en de rustige kunstzinnige inspirerende omgeving is hierin een meerwaarde om te vertragen en naar binnen te gaan.

Zij die enig verschil zien tussen
Ziel en lichaam hebben geen van beiden

Oscar Wilde

Het bijzondere aan Helende Yoga is het integreren van fysieke, emotionele meditatieve aspecten van ‘Yoga’. Het meditatieve aspect van de eeuwenoude yoga traditie staat vaak in de schaduw van de fysieke toepassingen van Yoga in het westen. Helende yoga brengt je via eenvoudige houdingen, ademhaling en beweging in aandacht, in een diep contact met je lichaam, ziel en geest. De verbinding tussen je lichaam, ziel en geest herstelt, omdat de fysieke, emotionele en meditatieve aspecten van yoga samen beoefend worden.

Dit is ook vanuit Raja yoga gezien, de koninklijke weg met de 8 treden uit de ‘Sutra’s van Patanjali’, de volledige beoefening van yoga. Zelfonderzoek vormen de eerste 2 treden van het yoga-pad. Je ontdekt de verbanden tussen deze verschillende aspecten van je zijn: het fysieke, energetische, gevoelsmatige, mentale, relationele, de fijnere energetische lagen, het inzicht, de verbinding in de eenheid van je zijn en het spirituele. Er wordt gewerkt vanuit de heelheid van deze verschillende aspecten in de zijns-laag in eenvoud.


Ik werd opnieuw geboren

toen mijn ziel en mijn lichaam

elkaar liefkregen

en een huwelijk aangingen.

Kahlil Gibran.

Luisteren
Om de wijsheid en de helende werking van het lichaam via yoga te kunnen ervaren dienen we heel fijn te luisteren naar ons lichaam. Meditatief luisteren is de geesteshouding waarin de verbindingen tussen lichaam, ziel en geest zich kunnen herstellen en helen. In deze heelheid kan ons zelf-genezend vermogen zich openbaren. Elke yogahouding biedt haar specifieke kwaliteiten hierin aan. De zuiverende, voedende, verbindende werking van de ademhaling is hierin hetgeen ons elke seconde heelt en verbind met onze levenskracht. Ieder volgt het ritme en de wijsheid van het eigen lichaam. Zijn in wat is, hier en nu. We hebben de neiging om ons te identificeren met ons fysieke lichaam. We houden ons vaak bezig met de buitenkant…mooi, lelijk, te dik, te dun, oud, jong …Maar wanneer we door de poort van deze uiterlijke vorm van ons lichaam, onze aandacht naar binnen laten gaan, kunnen we ons ‘innerlijk lichaam’ gewaarworden. De ruimte binnenin gaat open. De cyclische processen van de natuur en het heelal zijn erin weerspiegelt. Het is een micro-cosmos waarin het hele heel-al weerspiegelt wordt. Wij krijgen de kans om van deze diepe luistertaak te genieten

Dit is ook vanuit Raja yoga gezien, de koninklijke weg met de 8 treden uit de ‘Sutra’s van Patanjali’, de volledige beoefening van yoga. Zelfonderzoek vormen de eerste 2 treden van het yoga-pad. Je ontdekt de verbanden tussen deze verschillende aspecten van je zijn: het fysieke, energetische, gevoelsmatige, mentale, relationele, de fijnere energetische lagen, het inzicht, de verbinding in de eenheid van je zijn en het spirituele. Er wordt gewerkt vanuit de heelheid van deze verschillende aspecten in de zijns-laag in eenvoud.

Yoga een weg het lichaam als poort tot het innerlijke heel-al Zijn

DOCENTE
Graag deel ik mijn eigen ervaring van 42 jaar groeiprocessen en 32 jaar professionele ervaring als yoga, meditatie en dansdocente. Mijn focus gaat naar verdieping in de essentie van deze technieken, deze zelf ervaren en integreren…worden, Zijn, Helen. Dit met een open en ruim vizier in de tijd, in de traditie en in verschillende culturen en disciplines in wat de essentie en de verbanden hierin is en ‘geniale helende werking’ van de samenwerking van deze 3 disciplines.

Heling ligt in het verbinden van lichaam, ziel en geest in het geheel van het wezen dat wij zijn, heel zijn. Door enkel 1 aspect te ontwikkelen of verschillende aspecten, maar deze niet te verbinden blijft echte heling, heel zijn uit. In het verbinden van yoga, beweging, dans en meditatie worden alle aspecten van ons zijn lichaam, ziel en geest; fysieke gewaarwordingen, gevoelens en emoties, gedachten en beelden, energie,…worden verbonden tot één geheel, een eenheid, in alignment, in harmonie in jou!

 

Lut Louisa Van Melle, Erkend Yoga docente door YFN, Yoga Federatie Nederlandstalige België, conform Europese Yoga unie. Meditatieve yoga/ Raja yoga, Mindfulness yoga, Hatha yoga en Helende yoga en therapie. Dansdocente, Zijnsdans vanuit de zijnsgeoriënteerde visie Hans Knibbe, Vijf ritmes, Autentic movement, Butoh dans. Oprichtster & docent ‘Liveyog@art’ en opleiding zwangerschapsyoga ‘Yogabirth’. ‘Birth into being’ facilitator. Verdere gebruikte technieken zijn o.a.: Eutonie, Geweldloze communicatie, Westerse Boeddhistische meditatie, Mindfulness, Transformational breathwork. Specialisatie zwangerschapsyoga. Coördinator en docent:Specialisatie ‘Helende Yoga&Zijnsdans’
Opleiding zwangerschapsyoga ‘Yogabirth’, Doula DONA international, Birth Into Being facilitator. 30 jaar ervaring met lesgeven, 40 jaar met yoga.

zijnsdans-danszijn

 

yoga federatie Nederlandstaligen Workshop Rosario

reservatie om te logeren |  bijwonen concert: info@rosario.be

De zeer gesmaakte zomerconcerten van accordeonist Philippe Thuriot, solo en met sopraan Claron
McFadden waren een waar succes, net zoals het stemmige optreden van Toasaves.

reservatie om te logeren |  bijwonen concert: info@rosario.be

De Tiny podcast van Hade Wouters:

info@rosario.be
+32 54 58 68 20

BE 0464 179 642

Rosario
Poreel 10 A
1547
Bever (Biévène)

onze andere locatie: Poëzie Hotel Surplace


SurplaceSurplace - Nieuwsbrief